Enter
Work

Books

01

Bij Bijdendijk Thuis

Bestel
Bestel
Pagina's
432
Taal
Nederlands
Verschijning
Oct 2021

In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal bij hem thuis op tafel verschijnt. Dankzij de ruim 250 recepten en de helder beschreven technieken kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.

02

Een keuken voor de lage landen

Bestel
Bestel
Pagina's
368
Taal
Dutch
Verschijning
Nov 2017

In Bijdendijk, een keuken voor de Lage Landen, zet Joris zijn missie uiteen: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen met mooie producten die de Nederlandse bodem te bieden heeft. Daarbij schotelt hij de ambitieuze thuiskok een keur aan originele recepten voor. De gastronomische Gouden Eeuw van ons land is begonnen!

03

SNERT, voor als alles in de soep loopT

Bestel
Bestel
Pagina's
128
Taal
Nederlands
Verschijning
Mar 2021

Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.

04

Het geheim van de tuin

Bestel
Bestel
Pagina's
96
Taal
Dutch
Verschijning
Jun 2020

Een kinderkookboek met recepten van de chef-kok van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het bekendste museum van Nederland, het Rijksmuseum, heeft ook een van de beste restaurants: RIJKS. Chefkok Joris Bijdendijk maakte dit prachtige kookboek voor kinderen. Zijn verrassende recepten, die je kunt maken met uit je eigen school- of moestuin, maken van iedereen een sterrenkok. Naast de recepten vertelt Jan Paul Schutten een spannend historisch verhaal over de strijd om wie de eerste kok wordt van het nieuwe Rijksmuseum. Floor Rieder verbindt met haar eigenzinnige illustraties de recepten en verhalen en maakt dit kinderkookboek ook nog eens tot een lust voor het oog.