Enter
What’s on the menu

Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk is chef van restaurants RIJKS® en Wils, beiden bekroond met een Michelinster, columnist bij het Parool, founder van stichting Low Food, auteur van verschillende kookboeken en SVH Meesterkok.

Bijdendijks liefde voor mooie producten en lekker eten ontstond al vroeg. Elk weekend ging de familie Bijdendijk naar de Ardennen waar hun boerderij met grote groentetuin werd onderhouden.

born &
raised

Op 19-jarige leeftijd begon Bijdendijk te werken in de keuken van Ron Blaauw Restaurant en later in sterren­restaurant Le Jardin des Sens in Montpellier.

In 2012 keert Bijdendijk terug naar Nederland om te starten als chef bij restaurant Bridges in Hotel the Grand en wordt door Gault & Millau uitgeroepen tot belofte van het jaar. Bijdendijk ontving bij Bridges na 10 maanden zijn eerste ster in de Michelingids van 2014.

Eind 2014 begon Bijdendijk als Executive Chef bij RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het restaurant werd bekroond met een ster in de Michelingids van 2017. In datzelfde jaar behaalde Bijdendijk de titel SVH Meesterkok. 

Achieve-
ments

Michelinster Wils
2021
Best Chef Awards nr. 46 in de top 100 ranking
2021
Best Chef Awards City Gourmet prijs voor RIJKS®
2021
Michelinster RIJKS®
2017
SVH meesterkok
2017
Michelinster Bridges
2014
Gault & Millau belofte van het jaar
2012
Ron Blaauw
Een zege voor de Nederlandse keuken, trots op hoe hij zich heeft ontwikkeld.