Enter
Restaurant

Wils

arrow right
No items found.
Stadionplein 26, Amsterdam
restaurantwils.nl

Vuur. De ware oerkracht van alle keukens

Restaurant Wils brengt een ode aan de ware oerkracht van alle keukens: vuur. Gasten kunnen lunchen of dineren aan de keuken, de bar of aan tafel. De chefs koken vanuit de open keuken verfijnde gerechten en bakken dagelijks vers brood in de bakkerij. Wils werd een jaar na opening bekroond met een Michelinster. 

Koken met vuur

Het kernteam van Wils bestaat uit specialisten van verschillende disciplines: service, wijn, patisserie, bakkerij en een specialist in koken met vuur. Restaurant Wils dankt zijn naam aan de architect van het Olympisch Stadion en omliggende gebouwen, Jan Wils. Met zijn ontwerp bracht hij in 1928 het Olympisch vuur terug naar de Spelen, die dat jaar in Amsterdam plaatsvonden. Wils is gevestigd op de derde verdieping van het MOVE mobility center.

Wils Bakery Café

In 2022 opende Joris Bijdendijk Wils Bakery Café waar hij het ambacht van een bakkerij combineert met de gezelligheid van een Franse bistro. Op de menukaart vind je herkenbare gerechten, bereid met hetzelfde vakmanschap als in restaurant Wils*.

Helden van Wils

Thomas Val (Chef de Cuisine)
Tania Yabra (Chef patissier)
Lotte Bloemheuvel (Restaurantmanager)
Barbora Peterikova (Sommelier)

Aan de slag bij Wils?

hello@restaurantwils.nl