Enter
Restaurant

RIJKS®

No items found.
Museumstraat 2, Amsterdam
rijksrestaurant.nl

RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum

Met zijn jonge team laat Joris Bijdendijk zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.

RIJKS® ontving in 2016 een Michelin-ster

Dagelijks geeft het team van 60 jonge professionals podium aan de authentieke Nederlandse producent. De chefs ontdekken voortdurend prachtige Nederlandse producten als Zeeuwsche zeezout, sojasaus uit Rotterdam en verse truffels van Nederlandse bodem.

De sommelier voert 600 verschillende titels op zijn kaart en zet de beste wijnproducenten van Nederland in de ‘spotlights’. Hierdoor werd RIJKS® in 2020 onderscheiden met de Wine Spectator de Best of Award, en werd het eerste en enige restaurant ter wereld met een specificatie in Nederlandse wijnen. Het is de ambitie van RIJKS® om de Nederlandse gastronomie wereldwijd op de kaart te zetten.

Ook internationaal blijft het restaurant niet onopgemerkt. Sinds 2019 is RIJKS® opgenomen in de 50 Best Discovery, de rankinglijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants. Sinds 2018 staat chef Joris Bijdendijk in de top-100 van The Best Chef Awards.

Helden van RIJKS®

Ivan Beusink (Chef de Cuisine)
Yascha Oosterberg (Chef de Cuisine)
Baldo Margiotta (Chef patissier)
Simone Blokker (Restaurantmanager)
Max van Bockel (Sommelier)
Jonne Tromp (Fromagier)

Aan de slag bij RIJKS®?

Info@rijksrestaurant.nl